Volim radio!

Povodom ovogodišnjeg Svjetskog dana radija (i 15 godina djelovanja udruge Pragma), koji se obilježava u subotu 13. veljače 2021., želimo u petak, 12. veljače 2021. u 13 sati online razgovarati s radijskim novinarima o radiju s temom „Volim radio“: od toga kakva je njihova tipična radijska najava, kako odabiru goste (i što rade kada im se gosti ne pojave u studiju ili padnu sa stolice) i koji su im omiljeni načini najave emisija i gostiju, pa sve do pogleda prema kolegama i suradnicima koji su im često izvor podrške i oslonac u teškim trenutcima (ali i izvor zabave bez koje bi svaka radijska redakcija bila „tiho“ radno okruženje).

O tome je li radio najiskreniji i najtopliji medij (i zašto su uopće poželjeli biti radijski novinari), razgovaramo s novinarima lokalnih i nacionalnih radijskih postaja. Bez velikih priprema – onako spontano i veselo, kako to znaju samo radijski novinari. Bit će tu i neki gosti iznenađenja!

Prijavite se putem ZOOM prijavnice: Meeting Registration – Zoom, nakon čega ćete dobiti poveznicu za sudjelovanje.  Veselimo se razgovoru s novinarima, a sigurno smo da će biti i poneki slušatelji s nama.

Opća skupštine UNESCO-a je proglasila 13. veljače kao datum kojim se obilježava Svjetski dan radija, a datum je odabran u znak sjećanja na 1946. kada je osnovan radio Ujedinjenih naroda. Cilj je Svjetskog dana radija podizanje svijesti u javnosti i medijima o samoj vrijednost radija i osiguranja pristupa informacijama putem radija.